Al-Ahkam

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ramai orang bercakap tentang AL-Ahkam tetapi mereka tidak kenal siapakah mereka. Apabila mereka tidak mengenali mereka tetapi mereka ingin bercakap juga mengenainya, maka berlakulah banyak kesilapan.

Kesilapan berkenaan adakalanya hingga menyebabkan mereka terjebak ke dalam api penyebaran fitnah

Fitnah terhadap mereka yang memperjuangkan al-Quran dan as-Sunnah Rasulullah s.a.w.

Serangan terhadap golongan AL-Ahkam yang juga antara pembela as-Sunnah akhir zaman ini banyak diseliputi oleh dendam kesumat terhadap golongan yang benar ini.

Kita dapat bayangkan bagaimana marahnya golongan yang anti kepada AL-Ahkam ini sehingga sanggup melemparkan pelbagai fitnah dan cacian terhadap mereka.

Bagaimana golongan berkenaan tidak marah kepada AL-Ahkam, jika amalan tradisi turun menurun dari nenek moyang mereka yang disalut dengan pelbagai kosmetik agama cuba dibenteras oleh golongan AL-Ahkam.

Siapa tidak berang apabila pegangan ilmu Martabat Tujuh yang totok dari falsafah yang pernah diserang habis-habisan oleh al-Ghazali, kini diserang pula oleh AL-Ahkam. Hairannya, mereka tidak pula menyerang al-Ghazali. Itulah kejahilan mereka tentang asal usul ilmu yang mereka pegang.

Itu tidak termasuk serangan AL-Ahkam terhadap zikir “Yahoo.. Yahooo.. Yahoo..” mereka, kegiatan bertawaf dan meminta-minta dari kuburan dan pelbagai macam pegangan mereka yang apabila kita semak kembali, kita tertanya-tanya: “Apakah ini dari ajaran Islam?” “Apakah ini yang diajarkan oleh Rasulullah s.a.w.”?

Berikut ini adalah senarai artikel yang mudah-mudahan dapat membantu kita semua mengenali siapakah AL-Ahkam:

Join our Telegram channel to get the latest golf event updates and tips

More to explore

Liyana Durisic

Liyana Durisic is a Malaysian amateur golfer who is part of the National Players List 2020/2021 by the MGA (Malaysian Golf Association).

CONTENT NAVIGATION

golf lifestyle

~ Join the Lifestyle CLUB ~

Join us and be part of our community of over 7,000 members ABSOLUTELY FREE!​